» Agendapagina
Agendapagina
« vorige  |  oktober 2017  |  volgende »

Zondag 1 oktober 2017 Startdienst olv ds. Dahmen
Tijdstip: 10:00u

Op 1 oktober 2017 vindt de startdienst plaats. Het thema is “Vriendendienst - dienst met ondertiteling”. En u allen bent gevraagd om daaraan mee te werken! Hoe? Heel simpel: u neemt een of meerdere “vrienden” mee naar deze dienst (“vriend” kan ook uw moeder, vader, kind, kleinkind, broer, zus, neefje/nichtje, buurvrouw/man, collega....zijn. Iemand, die anders niet (zo vaak) naar de kerk komt). En de kerkenraad en ik, we doen op de volgende manier ons best: we gaan zo veel mogelijk uitleggen wat en waarom we iets doen tijdens de dienst. Een hele uitdaging, omdat we in een dienst toch vaak niet eens meer erbij stil staan waarom we iets doen. Waarom brandt de Paaskaars? Waarom collecteren wij tijdens de dienst? Waarom bidden wij een “Kyriegebed” (en wat betekent dat eigenlijk?) waarin al die ellende van de wereld langskomt en zingen we daarna zo’n vrolijk Gloria-lied? We zullen niet alles kunnen uitleggen, maar vragen en opmerkingen zijn welkom! Op die manier kunnen  de vrienden ons helpen om onszelf de nodige vragen te stellen: waarom doen we wat we doen? Over al deze vragen kunnen we dan tijdens de koffie met gebak in gesprek gaan. U en uw vrienden zijn van harte welkom voor deze vriendendienst met ondertiteling!

Dinsdag 3 oktober 2017 Leerhuisavond John Wycliffe en Johannes Hus, voorlopers van Luther
Locatie: Consistorie
Tijdstip: 20.00u

Hoewel mensen als Luther, Calvijn en Zwingli bekend staan als "De Kerkhervormers", zijn er voor hen ook al diverse pogingen geweest, de westerse kerk te hervormen. Op dinsdag 3 oktober behandelen we er twee: John Wycliffe en Johannes Hus. Er is namelijk een interessante lijn te ontdekken die loopt van Engeland via Tsjechië naar Duitsland. Ds. Carola Dahmen zal die avond een en ander vertellen over de theologische achtergronden van deze voorlopers van Luther. Erik van der Does de Bye zal voor een historische omlijsting zorgen. Hierbij krijgt u een inkijkje in de middeleeuwse maatschappij, inclusief onaangename jonkvrouwen, stiekeme relaties, mysterieuze verdwijningen en fatale "ongevallen" - uiteraard met grote politieke gevolgen.

Aanvang: 20:00 uur in de consistorie.

Vrijdag 6 oktober 2017 Jeugdgroep: spelletjesavond
Locatie: Jeugdruimte De Zwaan
Tijdstip: 20:00u  - 22:00u

Regelmatig eindigen we de avond met een spel Weerwolven, maar er zijn nog zoveel andere leuke bordspellen om te doen.
Op deze avond spelen we 1 of meerdere bijzondere spellen met een verhaal erachter.

Wanneer: 6 oktober 2017
Hoe laat: 20-22 uur